Blog teme

6 (+1) korisnih saveta da vam posteljina duže traje!

Pamučne posteljine su popularne zbog svoje mekoće, udobnosti i trajnosti.

Međutim, kako bi se posteljine dugo održale u dobrom stanju, potrebno ih je pravilno održavati.

Ovaj članak će vam dati nekoliko saveta kako da sačuvate pamučne posteljine u najboljem stanju dok vam ne dosade (a možda i duže).

Evo 6 saveta+1 tajni potez koji ne znaju baš svi!

  1. Pravilno pranje: Pre pranja, posteljinu treba pregledati i izvaditi sve moguće nečistoće, kao što su igle, novčići i druge sitnice. (OVDE ćemo staviti i tajnu koju ne znaju svi, ali je od velikog značaja! PRE PRVOG PRANJA šarenu i bojenu posteljinu potopite u hladnu vodu sa nekoliko kašika sirćeta! Ona će sve farbe fiksirati i posteljina će vam ostati iste boje i intenziteta još duuugo. Posteljinu treba oprati na niskoj temperaturi, koristeći blagi deterdžent. Ako je posteljni pamuk kvalitetan, kao kod nas – možete ga nakon prvog pranja prati na višim temperaturama od 60C. (90C se preporučuje za belo platno i svetlije boje posteljnih platna
  2. Sušenje: Pamučne posteljine treba sušiti na tamnom i hladnom mestu, bez izlaganja suncu. Ako belu posteljinu stavite na sunce -požuteće. Ako šarenu stavite na sunce – izbledeće.. Ne treba ih sušiti na u sušilici na visokoj temperaturi, jer to može dovesti do preteranog gužvanja..
  3. Peglanje: Ako je potrebno, posteljinu treba peglati na niskoj temperaturi. Ali ako posteljni pamuk ili posteljni pamuk u dezenima kupujete kod nas možete ga peglati na 220C neće mu biti ništa a ubićete sve baketrije 100% 🙂
  4. Skladištenje: Pamučne posteljine treba skladištiti na hladnom i suvom mestu, bez izlaganja suncu. Ako se posteljina skladišti na vlažnom mestu, može se razviti plesan koji uopšte nije dobar za zdravlje vas i vaših ukućana pored toga je i neuništiv 🙁 .
  5. Izbegavanje izlaganja duvanu: Izlaganje duvanu može dovesti do žutog mrljanja na pamučnim tkaninama, pa se preporučuje izbegavanje boravka u prostorijama u kojima se puši.
  6. Redovno čišćenje: Redovno čišćenje posteljine može pomoći u održavanju njene svežine i mekoće. Ako se posteljina koristi svaki dan, preporučuje se pranje svake tri do četiri nedelje.

Slično kao i sa svime, pravilna njega i održavanje pamučnih posteljina može pomoći da se one dugo održe u dobrom stanju. Ako sledite ove savete, vaše posteljine će vam dugo godina biti od koristi i doprineće lepšim snovima..

Kod nas možete naći veoma kvalitetne dezenirane pamuke za posteljine, kako jednobojne tako i šarene, a osim online prodaje imate prilike i uživo da ih vidite na Novom Beogradu i Novom Sadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *